Witte thee Pai Mu Tan
Het plukken van deze thee vindt alleen in het voorjaar plaats en gebeurt handmatig.
De bladeren zijn gewoon verdord en vervolgens gedroogd. Bedekt met een overvloedig grijs-wit dons, geven deze bladeren een lichte abrikozeninfusie, bloemig met tonen van droog gras.
Smaak Pai Mu Tan thee
Onze witte thee Pai Mu Tan is een milde thee met een elegante smaak.
Puur en exclusief, met een lichte abrikozensmaak, bloemig met tonen van droog gras.
Omschrijving Pai Mu Tan thee
De theeplant genaamd Chaicha of Narcissus groeit in de provincie Fujian en staat ook bekend als "White Peony".
Na het plukken wordt de thee in de zon of in gesloten kamers gedroogd zonder verdere technische hulpmiddelen.
Het blad laat veel tinten groen zien, is zeer volumineus met verschillende structuren en heeft mooie lange zilverachtige witte bladpunten.
De blaadjes bevatten enorm veel heilzame eigenschappen.
Witte thee werkt zeer zuiverend en heeft volgens wetenschappelijk onderzoek een mogelijke preventieve werking tegen verschillende soorten kanker.
Ingrediënten Pai Mu Tan
Deze losse thee is afkomstig uit biologische teelt en bestaat uit 100% zuivere witte thee.
100% natuurlijk zonder additieven
Zetadvies Pai Mu Tan
Witte thee is puur en fragiel.
Gebruik dan ook geen kokend water, maar water tussen de 75° en 80° C.
Laat 2 tot 3 minuten trekken.
Gebruik ongeveer 2 gram per kop, maar u kan gerust de thee 2 tot 3 keer opnieuw laten trekken.
Bewaring en houdbaarheid Pai Mu Tan.
Het is belangrijk om losse thee op een droge, donkere en koele plaats te bewaren.
Onze meeste theesoorten hebben een gemiddelde THT datum van 2 jaar.